Koiran kanssa Kuopiossa

Alla ideoita koiran kanssa ulkoiluun Kuopion alueella ūüźĺ


LUONTOPOLUT 
Opastettuja luontopolkuja löytyy Puijolta (3 x 2 km), Kolmisoppi-Neulamäen alueelta (3 kpl: 2 km, 4 km ja 5 km), Rauhalahden Katiskaniemestä (1 x 2 km) ja Saaristokaupungissa sijaitsevasta Lehtoniemestä (1 x 1 km). Lisäksi Ranta-Toivalassa sijaitsee Halmejoen luontopolku (2 km), Pökösenmäen patteripolku (5 km) ja Karhonsaaren luontopolku (2 km). Keskimmäisen lintujärvi pitkostettuine luontopolkuineen sijaitsee puolestaan Riistavedellä, Kuopion ja Tuusniemen rajalla. Reitti kiertää Keskimmäinen-järven ympäri. Vehmerin luontotaival sijaitsee Vehmersalmella ja sen pituus on 4 km ja Haminalahdessa on 4 km pitkä (kulttuuri)polku, joka kulkee metsäpolkuja ja kyläteitä pitkin.

RETKEILYREITIT JA –ALUEET
Niittylahti-Asuman retkeilyalue sijaitsee Kuopiosta itään Vehmersalmen tien varressa. Alueella on kaksi luonnonsuojelualuetta ja useita näköalapaikkoja. Noin 10 kilometrin retkeilyreitti Tonkkurimäeltä Mustamäelle kytkee alueet yhteen. Kuopion länsipuolella, lähellä Lamperilaa sijaitsee Suovu-Palosen 16 kilometrin mittainen ulkoilureitti. Reitin varrella on 3 laavua ja 2 nuotiopaikkaa. Tahkolla pääsee nauttimaan useiden patikointireittien lisäksi laskettelukeskuksen palveluista. Syvärin järven eteläpäässä kohoavalla Pisan vaaralla on 8,5 km merkittyjä reittejä ja upeat näköalat. Maaningan Korkeakoskella on 5,5 km pitkä Kanjonin kierros -luontopolku, jolle pääsee kävelemällä parkkipaikalta 400 metriä Pielavedentielle päin.

KOIRAPUISTOT
Kuopion kantakaupungin alueella on yhdeksän koirapuistoa, jotka sijaitsevat Rautaniemessä, Petosella (Litmasenlampi), Neulamäessä, Niiralassa (Alavanmäki), Puijonlaaksossa, Saarijärvellä, Inkilänmäellä, Rypysuolla ja Päivärannassa. Kantakaupungin ulkopuolelta koirapuistoja löytyy ainakin Vehmersalmelta, Riistavedeltä (Melalahti) ja Nilsiästä.

Tarkemmat sijainnit koirapuistoille voi tarkistaa Kuopion Karttapalvelusta osoitteesta http://karttapalvelu.kuopio.fi/ √† palvelut √† asuinymp√§rist√∂ √† koirapuistot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.